Què és?

masaje web

El terme quiromassatge neix a Espanya de la mà del Dr. Vicente Lino Ferràndiz, metge naturista. Actualment és el resultat de la combinació de diferents tècniques i manipulacions del massatge tradicional europeu, suec, oriental… es tracta d’un massatge eclèctic on cada terapeuta, seguint una base de diferents manipulacions com ara les friccions, amassaments i colpetejos, introdueix altres coneixements de tècniques com ara la reflexologia, la digito puntura, l’ayurveda, etc

La pràctica del massatge es remunta a milers d’anys endarrera doncs el ser humà tenim una tendència instintiva i natural de posar la mà, fregar, palpar o acaronar aquelles zones on sentim molèstia o algun tipus de dolor. Durant algun temps, aquesta pràctica ha anat molt lligada a la pràctica de la gimnàstica i l’exercici com a complement d’aquesta, sobretot a occident, mentre que a orient, forma part dels mètodes que s’apliquen per tractar diferents símptomes dintre de la pròpia medicina.

Una sessió de massatge té multitud d’efectes beneficiosos per a l’organisme i activa la pròpia capacitat auto curativa d’aquest.

Alguns d’aquests efectes són:

– Sobre la pell: Afavoreix la transpiració, neteja i elimina cèl·lules mortes, afavoreix l’elasticitat i les secrecions sebàcies i sudorípares.

– Sobre el sistema nerviós: Equilibra el sistema nerviós autònom, redueix el dolor i afavoreix la relaxació de la persona.

– Sobre el sistema muscular: Segons el tipus de massatge, estimula la capacitat contràctil o afavoreix la relaxació i la recuperació de l’estat normal del múscul.

– Sobre el sistema circulatori: Es produeix un augment de la circulació en arteries i arterioles que afavoreix l’oxigenació, nutrició i metabolisme dels teixits afectats. Afavoreix la circulació venosa de retorn així com la limfàtica, afavorint així la depuració dels teixits.

– Sobre el sistema ossi-articular: Contribueix a mantenir l’elasticitat dels teixits articulars afavorint la mobilitat articular.

– Sobre el sistema respiratori: En la respiració s’hi veuen involucrats un gran nombre de músculs, així doncs, si els músculs estan relaxats, millorarem la capacitat d’inspiració i d’expiració.

Des de molt antic la pràctica del massatge ha anat unida a l’aplicació d’oli i essències que a més d’hidratar la pell potencien els seus efectes terapèutics.